Vize için gerekli evraklar

ŞİRKET SAHİBİ / İŞVEREN :

1. Şirketin antetli kağıdına ilgili makama hitaben turistik amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe. (Yetkili kişi veya kişilerce kaşe ve

imza)

2. Oda sicil kayıt sureti aslı ve yeni tarihli.

3. Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve aslı)

4. Vergi levhasının fotokopisi.

5. Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)

6. Ticari sicil gazetesi. (Ortak iseniz isminizin geçtiği yeri işaretleyiniz)

7. Gayri menkul fotokopileri. (Ev, Arsa, Devre mülk v.b)

8. Şahsi veya firmaya ait banka hesap dökümü (6 aydan geriye dönük hareket olup son 1 hafta içinde işlenmiş ve son işlendiği halde bakiye görülmelidir).

9. Kredi Kartı ekstresi (son aya ait)

10. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. (ARKA FON BEYAZ BİOMETRİK 3,5X4,5mm BAŞ %80 GÖRÜNÜYOR OLMALI)

11. Tur tarihinden itibaren en 6 ay geçerliği olan pasaport (10 Yıldan eski alınmış pasaportların değişmesi gerekmektedir).

12. İkametgah ilmühaberi ve Nüfus cüzdan fotokopisi.

13. Eşler gideceği zaman evlilik cüzdan fotokopisi ve eş çalışmıyor ise masrafların üstleneceğine dair yazı.

14. Aile Toplum kağıdı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

 

ÜCRETLİ ÇALIŞAN :

1. Çalıştığınız firmanın antetli kağıdına ilgili makama hitaben işvereninizce yazılmış izin dilekçesi.

2. İlgili makama hitaben turistik gezi amaçlı vize talebinizi belirten dilekçe.

3. S.S.K. işe giriş bildirgesi. (S.S.K. Onaylı fotokopisi) ve komple SSK hizmet dökümü

4. Son 4 aylık maaş bordrosu (Bordronun alt boş kısmına firma ıslak kaşesi vurulup imzalanacak).

5. Oda sicil kayıt sureti aslı ve yeni tarihli.

6. Vergi levhasının fotokopisi.

7. Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve aslı)

8. Firmanızın imza sirküleri. (Fotokopi)

9. Ticari sicil gazetesi.

10. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. (ARKA FON BEYAZ BİOMETRİK 3,5X4,5mm  BAŞ %80 GÖRÜNÜYOR OLMALI)

11. Tur tarihinden itibaren en 6 ay geçerliği olan pasaport (10 Yıldan eski alınmış pasaportların değişmesi gerekmektedir).

12. İkametgah ilmuhaberi ve Nüfus cüzdan fotokopisi.

13. Şahsi banka hesap dökümü (6 aydan geriye dönük hareket olup son 1 hafta içinde işlenmiş ve son işlendiği halde bakiye görülmelidir).

14. Sona ya ait kredi kartı ekstresi

15. Eşler gideceği zaman evlilik cüzdan fotokopisi ve eş çalışmıyor ise masrafların üstleneceğine dair yazı.

16. Aile Toplum kağıdı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

 

DEVLET MEMURU :

1. Kurumdan onaylı izin dilekçesi orijinal.

2. Son 4 aylık maaş bordrosu (bordronun alt boş kısmına firma ıslak kaşesi vurulup imzalanacak).

3. Şahsi banka hesap dökümü (6 aydan geriye dönük hareket olup son 1 hafta içinde işlenmiş ve son işlendiği halde bakiye görülmelidir).

4. Elçiliğe hitaben yazılmış amacı anlatan dilekçe.

8. Kredi Kartı ekstresi (son aya ait)

5. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. (ARKA FON BEYAZ BİOMETRİK 3,5X4,5mm  BAŞ %80 GÖRÜNÜYOR OLMALI)

6. Tur tarihinden itibaren en 6 ay geçerliği olan pasaport (10 Yıldan eski alınmış pasaportların değişmesi gerekmektedir).

7. İkametgah ilmühaberi ve nüfus cüzdan fotokopisi

8. Eşler gideceği zaman evlilik cüzdan fotokopisi. Eş çalışmıyor ise masrafları üstleneceğine dair yazı.

9. Aile Toplum kağıdı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

 

EMEKLİ :

1. İlgili makama hitaben dilekçe. (Turistik amaçlı vize talebi)

2. Emekli cüzdanı fotokopisi ve maaşını aldığı bankanın hesap dökümü

3. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. (ARKA FON BEYAZ BİOMETRİK 3,5X4,5mm  BAŞ %80 GÖRÜNÜYOR OLMALI)

4. Tur tarihinden itibaren en 6 ay geçerliği olan pasaport (10 Yıldan eski alınmış pasaportların değişmesi gerekmektedir).

5. Gayrimenkullar. (Ev, Arsa, Tapu, v.b fotokopileri)

6. Şahsi banka hesap dökümü (6 aydan geriye dönük hareket olup son 1 hafta içinde işlenmiş ve son işlendiği halde bakiye görülmelidir).

7. Kredi Kartı ekstresi (son aya ait)

8. Eşler gideceği zaman evlilik cüzdan fotokopisi ve eş çalışmıyor ise masrafların üstleneceğine dair yazı.

9. İkametgah ilmühaberi ve Nüfus cüzdan fotokopisi.

10. Aile Toplum kağıdı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak).

 

EV HANIMI :

1. İlgili makama hitaben dilekçe.

2. Gayrimenkulların fotokopisi. (Ev, Arsa, Devre mülk v.b)

3. Eşinizin iş durumunu belirten belgeler. (İş durumu yukarıdaki listeden hangi kategoriye uyuyorsa ona göre belge hazırlanacaktır)

4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. (ARKA FON BEYAZ BİOMETRİK 3,5X4,5mm   BAŞ %80 GÖRÜNÜYOR OLMALI)

5. Tur tarihinden itibaren en 6 ay geçerliği olan pasaport(10 Yıldan eski alınmış pasaportların değişmesi gerekmektedir).

6. Şahsi banka hesap dökümü (6 aydan geriye dönük hareket olup son 1 hafta içinde işlenmiş ve son işlendiği halde bakiye görülmelidir).

7. İkametgah ilmuhaberi ve Nüfus cüzdan fotokopisi.

8. Aile Toplum kağıdı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

 

ÖĞRENCİ :

1. Dilekçe. (İlgili makama turistik vize amaçlı)

2. Okuldan alınmış öğrenci belgesi. (Yeni tarihli)

3. Ebeveynlerin iş durumunu gösteren belgeler. (İş durumu yukarıdaki listeden hangi kategoriye uyuyorsa ona göre belge hazırlanacaktır)

4. Masrafların ailesi tarafından karşılanacağına ilişkin taahhütname

5. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. (ARKA FON BEYAZ BİOMETRİK 3,5X4,5mm  BAŞ %80 GÖRÜNÜYOR OLMALI)

6. Tur tarihinden itibaren en 6 ay geçerliği olan pasaport (10 Yıldan eski alınmış pasaportların değişmesi gerekmektedir).

7. Şahsi banka hesap dökümü (6 aydan geriye dönük hareket olup son 1 hafta içinde işlenmiş ve son işlendiği halde bakiye görülmelidir).

9. Son aya ait kredi kartı ekstresi

10. İkametgah ilmühaberi ve Nüfus cüzdan fotokopisi.

12. Aile Toplum kağıdı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

 

NOT: 

*  18 yaşından küçük çocuklar tek başına gidecekse ailesinin noterden muvafakatname vermesi gerekmektedir.

*  ÇİN VİZESİ için sadece Pasaport (aynı şartlarda ), 2 fotoğraf ve Nüfus Cüzdanı arkalı önlü RENKLI fotokopisi gerekmektedir.

*  İngiltere vizesi için verilen belgelerin İngilizce tercümesi gerekmektedir.

 

 

 
Yukarı çık